Вход

×

JAZZTORY - GEORGE COLEMAN

За това събитие вече не се продават билети!

при Studio 5 * music club - Sofia, Bulgaria на 26 XI 2017 от 18:30 до 23:59

_

Код за събитието на каса на FASTPAY : 29479

Описание

В 29-тото издание на Jazztory ще разкажем за първия саксофонист от великия втори квинтет на Майлс Дейвис, Джордж Колмън (George Coleman Sr.), свирил в историческия концерт "Four And More/My Funny Valentine", заедно с Хърби Хенкок, Рон Картър и Тони Уилямс, през 1964г., който завинаги променя джаз музиката и въвежда нов стандарт в груповата импровизация.

Сега Джордж е на преклонната възраст от 82 години и е един от "последните мохикани" на великото джаз поколение на 60-те.
Майлс Дейвис казва за него: "He was a hell of a musician!".
Освен с Майлс, Джордж Колмън работи през годините с артисти като Биби Кинг, Слайд Хемптън, Хърби Хенкок, Чет Бейкър, Лий Морган, Ахмад Джамал и много други.

За да го представи, ще ни гостува носителят на голямата награда на румънския джаз конкурс "Johnny Raducanu" (2016), брилянтният испански саксофонист Даниел Торес, а ритъм секцията се състои от неизменните рицари на Jazztory - Александър Логозаров и Борис Таслев.

Daniel Torres - саксофон
Alexander Logozarov - китара
Boris Taslev - бас
Borislav Petrov - барабани, автор и водещ

JAZZTORY - GEORGE COLEMAN

Подробности за мястото на събитието

Studio 5 * music club - Sofia

Още на Studio 5 * music club - Sofia календар

Адрес

София, Национален Дворец на Културата

Напътствия

НДК входа откъм административната сграда Още...

ТикетЛоджик използва бисквитки с цел подобряване на предоставяните услуги. Натискайки ""Приемам"" означава че сте съгласен/а с нашата политика за бисквитките. Премам