Вход

×

Къщата на гнева

За това събитие вече не се продават билети!

при Театър Възраждане, Bulgaria на 24 XI 2017 от 19:00 до 21:00

_
КОД за събитието към FastPay : 29561
 
 
КЪЩАТА НА ГНЕВА
по „Домът на Бернарда Алба“ и други произведения на Ф.Г. ЛОРКА
награда АСКЕЕР 2015 за най-добро представление и колективна награда АСКЕЕР 2015 за поддържаща женска роля
трагикомедия 12+ 110 мин.
режисьор Диана ДОБРЕВА номинация Аскеер 2015 за режисура
музика Петя ДИМАНОВА номинация Аскеер 2015 за музика
участват: Георги ЗЛАТАРЕВ, Жана РАШЕВА, Ивет РАДУЛОВА, Донка АВРАМОВА-БОЧЕВА, Костадинка АРАТЛЪКОВА, Яна КУЗОВА, Виттория НИКОЛОВА, Лиляна ШОМОВА, Анна-Мария ДИМИТРОВА
Описание
„Къщата на гнева“, в която осем жени търсят своите отговори за свободата на човешката воля, както и пътят към щастието, чиято неизменна и задължителна съставка е любовта. В съботната вечер ще се състои премиерата на новия спектакъл под режисурата на Диана Добрева, която посвещава „Къщата на гнева“ на своята майка, актрисата Елизабет Карагеоргиева. Преди да си отиде преди 5 години, Елизабет Карагеоргиева е играла на сцената на театър „Възраждане“ в продължение на 15 години. В драматизацията на новия спектакъл са използвани пиесата „Домът на Бернарда Алба” и стихове на Федерико Гарсия Лорка, както и поеми от Рафаел Алберти, Мигел Ернандес, Диана Добрева.
 
Историята на осем жени, затворени в една къща и принудени да живеят в траур, загърбвайки всяка частица удоволствие и радост от живота, вехнещи, раздирани от бурите, които техните емоции предизвикват. „Къщата на гнева“ сблъсква човешката природа с неразбиваемите стени на забрани и табута, които отново само човек може да създава. Любовта като копнеж и мираж присъства най-осезаемо в цялото представление и в същото време е забраненият плод, заради който се погубват животи.
 
Майсторски преплетените текстове, използвани в драматизацията на Диана Добрева, са допълнени от великолепните композиции на Петя Диманова, чиято музика озвучава спектакъла. Всяка реплика от „Къщата на гнева“ сякаш попада дълбоко в онова кътче от душата на зрителя, което брани изконното ни право да живеем и да се изразяваме свободно, да чувстваме без ограничения, да обичаме и да изпитваме радост от съществуването ни тук и сега.
 
В ролята на осемте жени се превъплъщават Георги Златарев, Жана Рашева, Ивет Радулова, Донка Аврамова, Николина Янчева, Филипа Балдева, Лиляна Шомова и Яна Кузова. Техният малък ангел е Алесия Балдева.
 
Забележителните костюми, сценография и грим също са дело на Диана Добрева и придават на спектакъла истински завършен вид. Техническата реализация на проекта е на художникът Валентин Топенчаров. Преводите на използваните текстове са на Ромеро, Ралица Маркова и Лъчезар Мишев.
 
Дрескод

няма

Къщата на гнева

Подробности за мястото на събитието

Театър Възраждане

Още на Театър Възраждане календар

Адрес

София, пл. Славейков 4, Столична библиотека

Напътствия

София, пл. Славейков 4, Столична библиотека Още...

ТикетЛоджик използва бисквитки с цел подобряване на предоставяните услуги. Натискайки ""Приемам"" означава че сте съгласен/а с нашата политика за бисквитките. Премам