Вход

×

Отблизо

За това събитие вече не се продават билети!

при Театър Възраждане, Bulgaria на 28 XI 2017 от 19:00 до 21:00

_
КОД за събитието към FastPay : 29292
Описание

Автор:

Патрик Марбър

Превода:

Искра Ангелова и Пламен Марков

Постановка и музикална среда:

проф. Здравко Митков

Сценография:

Невяна Кавалджиева

Фотограф:

Георги Златарев


УЧАСТВАТ:
Рая Пеева - Алис
Боян Младенов - Дан
Роберт Янакиев - Лари
Мариана Жикич - Ана

110 минути

Здравко Митков

премиера – 8.10.2011

„Отблизо“ на Патрик Марбър е изключително успешна британска пиеса. Неслучайно бе екранизирана през 2004 г., а в главните роли влязоха Натали Портман, Джулия Робъртс, Клайв Оуен и Джуд Лоу, всички под режисурата на Майк Никълс. Сега обаче няма да говорим за кино, а за театър.

На 8 октомври на сцената на театър „Възраждане“ премиера имаше „Отблизо“, поставена от Здравко Митков. По принцип работата на Митков е изключително любопитна за наблюдаване и „Отблизо“ е поредното доказателство.

Сюжетът разказва за две двойки, които по ред причини, случайности или не, по няколко пъти пресичат животите си, като за всяко нещо, което правят, откриват причината в сърцето си. Звучи прекалено романтично, а всъщност не е. „Отблизо“ на камерната сцена на „Възраждане“ е динамична постановка, която грабва вниманието още в първите минути. Малката сцена и близостта на публиката създават усещането, че това, което гледаме не е театърът, а реалност, случваща се непосредствено до нас.

…..

„Отблизо“ може да ви каже много за отношениятао между хората, за изневярата, за различните възможни определения на това какво е любов. Сексът е основна част, защото той заема важно място и в живота извън театралната сцена. В някой от персонажите спокойно можете да се познаете, защото няма „театър“ в реакциите и размислите на четиримата герои. „Отблизо“ е изключително разбираема пиеса, която е прочетена и поднесена по възможно най-добрия начин. Колкото е пряма и достоверна за зрителите обаче, толкова е и сложна за актьорите, защото реакциите и държането им на сцената предполагат обемен емоционален багаж.

Особено впечатление прави играта на Рая Пеева, която, оказа се, дебютира на професионалната сцена. Този факт искрено учуди мен и моите колеги, тъй като нейното изпълнение бе много добро. По никакъв начин младата актриса не подсказа, че излиза за първи път на професионална сцена и вероятно заслуга за това има и режисьорът Здравко Митков. Останалите актьори – Мариана Жикич, Даниел Цочев и Роберт Янакиев са достатъчно познати и който се интересува от театър, вероятно знае какво ниво може да очаква от тях.

Неда Ковачева

Div.bg

Динамичната постановка въвлича зрителя още с първите реплики. Те са като „откраднати“ от живота, от монотонността и от работа. А малката за ежедневните проблеми сцена и близостта на публиката с актьорите носят усещането, че това е самата реалност – и никакъв театър. Реалност, в която и зрителят участва, ей така, без да иска.

Играта на младата Рая Пеева в ролята на Алис впечатли с драматизъм и дълбоки чувства, останалите актьори – Мариана Жикич, Даниел Цочев и Роберт Янакиев са познати на почитателите на изкуството. Режисьорът Здравко Митков и артистите придават на характерите оригиналност и неподправеност, каквато има в съвременните човешки отношения.

Милена Милева, в-к 24 часа

Драма

Препоръчителна възраст: +16

Дрескод

НЯМА

Отблизо

Подробности за мястото на събитието

Театър Възраждане

Още на Театър Възраждане календар

Адрес

София, пл. Славейков 4, Столична библиотека

Напътствия

София, пл. Славейков 4, Столична библиотека Още...

ТикетЛоджик използва бисквитки с цел подобряване на предоставяните услуги. Натискайки ""Приемам"" означава че сте съгласен/а с нашата политика за бисквитките. Премам